Уеб сайтовете могат да се разделят на два вида статични и динамични.Динамичните сайтове могат да бъдат изградени с готови платформи или създадени от екип програмисти.Предимствата на готовите платформи са ниската цена при изработка и възможност за добавяне на нови функции по лесен и удобен начин за дизайнер или програмист.За изработването на този сайт е използвана CMS Joomla - една от най-популярните платформи за изграждане на динамичен сайт с неограничени възможности.

Статичен уеб сайт

Статичният сайт е подходящ когато не възнамерявате да променяте съдържанието на страниците често, веднъж изграден той остава като визитка в интернет простраснството и преставя вашата дейност с не голям брой страници, също така той е с по ограничени функции, не изисква голямо пространство а съдържанието на сайта може да се променя само от уеб дизайнер или програмист.Такива са флаш сайтовете на които времето отдавна е отминало.

Изработване на динамичен сайт.

Динамичните сайтове CMS са по разпространи имат административен панел за поддръжка през който се променя съдържанието, на сайта, не е необходимо да сте специалист по изработка на сайт или уеб дизайн, да подържате един такъв уеб сайт израбоен със CMS.Уеб дизайн на такъв сайт може да бъде направен от уеб дизайнер или да си използва готов платен или безплатен шаблон. Динамичните сайтове са изградени от много и различни модули с който администраторите (собственици, редактори, автори, публицисти и др.) си служат при упавлението на съдържанието. За изработка на сайт лично аз предпочитам динамичните сайтове CMS а от голямото разнообразие на платформи съм избрал Джумла. С многото си модули, компоненти и шаблони джумла дава възможност за красив уеб дизайн.Разработвана от много ентусиазирани разработчици тя се слави като най-голямата платформа за изработка на сайт.

Тагове:    изработка,    сайт,    статичен,    динамичен,    сайт

Близки по темата от друг източник

с близки дати

Източник:

От: 04:30 ч. на 30.10.2018 г.

В категория: Изкуство

Регион: Национален

Прочитания: 71

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival