Цена: 15.59 лв.

250 мл. 100% чист канадски кленов сироп, градус С. Сертифициран биологичен продукт.

Производител: Terrasana, Холандия

Кленовият сироп съдържа по-малко калории и има по-висока концентрация на минерали от меда. Може да бъде намерен по-всяко време на годината! Той е един от хранителните чудеса на света. Този лепкав, кехлибарен на цвят сироп със сладък вкус се изхожда от сокът на черно или червено кленово дърво. Процесът на придобиването е като се пробие малка дупка в дървото, което позволява на сокът свободно да изтече навън. Сокът е чист, почти безвкусен и с много ниско съдържание на захар през ттози първи процес. След това бива сварен, за да придобие по-голяма гъстота, вкус и цвят. Съдържанието на захар него е около 60%.

Кленовият сироп има много причини да бъде сочен като много добър здравословен продукт. Той е чудесен източник на манган и цинк. Манганът е незаменим кофактор в редица ензими за поддържането на продуктивност на енергия и антиоксидантен ефект. Именно в нашите клетки, където митохондриите са главен производител на енергия действа един от тези ензими, за които основно гориво е манганът – от кленовият сироп можем да си набавиим 22% от дневните нужди. Кленовият сироп повишава здравето на сърцето. Цинкът освен антиоксидант понижава рискът от атеросклероза. Той е нужен за поддържане функцията на ендотелните клетки. По този начин повишава добрият холестерол и намаля лошият !

Кленовият сироп играе важна роля при защитата на имунната система. Много от функциите на защитната ни система не са в оптимална форма без цинк. Особено при деца липсата на цинк намалява броя на белите кръвни клетки – Т- лимфоцити , макрофаги и Бета клетки. Цинкът възстановява нормалната им кондиция. Манганът е използван като имуно стимулант. Кленовият сироп може да помогне поддържане на репродуктивността при мъжете. Цинкът е най-концентриран в простата, в никоя друга тъкан не се съдържа по-голямо количество от това вещество, отколкото там. И ниското съдържание на цинк в простата може да доведе до предпоставка за рак. Цинкът е минерал, който се използва с медицинска цел за намаляне на увеличен размер на простата. Манганът също участва в продукцията на мъжките хормони.

Процесът на на добив на кленов сироп е вековна традиция в Северна Америка, където индианците са го използвали за храна и в медицината. Те са използвали томахавките си, за да направят дупка в дървото и са събирали сиропът в специални съдове. В днешно време се използват много по-нови и по-прецизни технологии за извличането на ценният сироп. Факт е обаче, че от началото на 20 век продуктивността спада с приблизително 80%. Кленовите дървета, които са източник на сиропът се намират в някои щати на Канада – Ню Брунсвик, Нова Скотиа и Квебек, също така в щатите Вермонт и Ню Йорк в САЩ.

Кленовият сироп е богат още на : въглехидрати, захари, разтворими и неразтворими влакна, натрий, витамини, минерали, мастни киселини, амино киселини и други.

Кленовият сироп се използва в здравословното хранене, за прочистване на организма и намаляване на теглото. Сиропът А не е толкова сладък. Той участва като съставка на известната „лимонова диета”. Продуктът е изключително богат на калций, магнезий, желязо, натрий и витамини В1, В2, В6, С. Сиропът градус А притежава повече витамини и минерали, в сравнение с този градус С. Това се дължи на факта, че сиропът градус А се извлича пръв, а след него се извлича и сиропът предназначен за производството на градус С.

Тагове:    био,    кленов,    сироп,    градус

Източник:

От: 03:33 ч. на 17.10.2018 г.

В категория: Здраве

Регион: Национален

Прочитания: 28

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival