Преди затварянето на КТБ банкерът искал да се извини на лидера на ГЕРБ

Срещата на Бойко Борисов с Цветан Василев преди затварянето на КТБ не е била криминална и се е провела в гаража на къщата на премиера в Банкя. Това обяви самият Борисов, след като даде показания по делото на Кирчо Киров. Срещата е била по желание на Цветан Василев, за да се извини на Борисов.

''Съсипаха ми детето, на най-скъпите хапчета беше'', каза Борисов по повод групите, водени от Николай Бареков, които се събираха пред дома му в Банкя и допълни: ''И същите тези хора и тоя после идва да ми се извинява''.

При искането на коментар от журналистите за интервюто на Цветан Василев и за КТБ премиерът започна с думите: ''Аз понеже имам големи гърди, мен само за кърменето в мола никой не ме е питал''.

лед това той обясни, че КТБ е съсипана от Пламен Орешарски и финансовият му министър Петър Чобанов.

''Тази банка е спасявана веднъж от Сергей Станишев и Орешарски през 2008 г., което е било правилно и евала , че са го направили, но сега Орешарски и Чобанов са двамата виновници за съсипването на банката'', подчерта министър-председателят.

На въпрос на bTV дали Иван Искров е третият виновен, Борисов отговори: ''Той е виновен за много неща и се надявам най-накрая през май месец да имаме нов началник на централната банка''.

Бойко Борисов каза, че кани Цветан Василев да се върне в държавата, за да бъде разпитан и е готов да му осигури охрана и дори да го посрещне на границата, за да се приключи с този случай.

На питане за писмото на Пиер Луврие - посочил се за собственик на LIC33 – люксембургският холдинг, който твърди, че е придобил мажоритарния пакет в БТК и още 5 компании, свързвани с Василев, Борисов обясни, че се е срещал с много и всякакви хора, включително няколко магове.

Тагове:    борисов,    обеща,    охрана,    лично,    посрещане,    цветан,    василев,    върне

Източник:

От: 13:00 ч. на 31.03.2015 г.

В категория: Новини

Регион: Варна

Прочитания: 197

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival