Участниците ще са ученици от област Стара Загора на възраст от 12 до 20 години

Превантивно-информациония център по зависимости към Общинския съвет по наркотични вещества в Стара Загора отново изненадва с иновативен подход за борба с психоактивните вещества. До 28 октомври ще станат ясни рицарите, които ще се изправят един срещу друг в литературен двубой.

На 30 октомври в залата на ПИЦ от 18. 00 часа всички, които са се записали за участие ще се съберат и премерят знания и талант в четири тура.

Началото ще бъде поставено с кратко представяне от секундантите на всяка двойка рицари. В същинския поетичен двубой всеки рицар се представя с най-добрата си изпратена до ПИЦ поетична творба, съобразена с темата, с продължителност до 5 минути.

Втория кръг ще провокира адаптивното мислене на старозагорците с тура „Стани автор на Blackout поезия!". Blackout Poetry в буквален превод означава „забранявам поезия" и се разшифрова като Newspaper + Marker = Blackout Poetry). В този тур всеки от двамата рицари има по 5 минути, за да обработи непознат текст (проза или поезия по темата на конкурса) по метода на Blackout Poetry, при което, подпомогнати от двамата си секунданти, с черен маркер те зачертават ненужния текст, така че да останат отделни букви, думи, изрази, които да образуват смислова цялост в рима, бял стих, едно или няколко завършени изречения.

В третия тур ще се проследи и умението за импровизация на рицарите.

Тагове:    рицарски,    поетичен,    двубой,    бори,    дрогата,    сред,    младите

Източник:

От: 14:51 ч. на 23.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 127

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival