Младежите от партията са инициирали подписка с искане за провеждане на конференция, на която да се гласува за нов лидер

Младежката структура на БСП в Стара Загора иска свикване на партийна конференция. Младите партийци са събрали за около 3 месеца положителните гласове на 641 члена на левицата под липите. Целта на подписката е да бъде сменен председателят на партията в Стара Загора Илия Златев.

"Подписката ни обаче е отхвърлена, тъй като според председателя на общинската структура Илия Златев 198 от подписалите се не фигурират в регистъра на партията", коментира Диан Енчев, който е председател на Инициативния комитет за свикване на конференцията. Като след това добави, че най-вероятно лидерът на старозагорската структура на БСП Илия Златев е имал предвид електронния списък с членове. Той бил създаден едва преди няколко години и в него с приоритет се внасят имената на младежите.

"Уставът на партията беше грубо погазен. Според него, за да бъде свикано заседанието трябва да се подпишат 1/3 от всички членове на партията, които са 1780", уточни позицията си Енчев.

От младежката организация са поискали справка за тези 198 човека, за да се направи проверка дали са членове на партията или не, но и тя им е била отказана.

Следващата стъпка на инициаторите за свикване на конференция е да изпратят писмена жалба до общопартийната контролна комисия с председател Мая Манолова, както и до лидера на БСП Сергей Станишев.

В подписката се посочва и, че младите социалисти са несъгласни с политическия акт, извършен от председателя на БСП Илия Златев и неговото лоби в общинския партиен съвет, които поискаха оставката на председателя на партията Сергей Станишев. Това е доказателство, чрез което за пореден път се доказва безотговорно и безхаберно отношение към партийните структури, обобщиха представителите на партията.

Малко след срещата на инициаторите на подписката, ОбС на БСП разпространиха текста на решението, прието след проведеното в понеделник заседание. Публикуваме го без редакторска намеса.

РЕШЕНИЕ

на Общински съвет на БСП - Стара Загора, от 14 октомври 2013 г.

във връзка със заявление с рег.№ 67/02.10.2013 г. от Диан Петров Енчев – председател на инициативен комитет за свикване на заседание на Общинската конференция на БСП - Стара Загора

Общинският съвет на БСП в Стара Загора,

Близки по темата от друг източник

с близки дати

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 17:00 ч. на 17.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 226

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival