Старозагорски и габровски депутати от ГЕРБ са готови и за по-радикални действия

Старозагорски и габровски депутати от ГЕРБ категорично заявиха днес, край село Поповци, че ще бранят изграждането на тунела под Шипка. Народните представители са инициирали подписка в защита на проекта. Тя е стартирала вече в Габрово ще върви и в Казанлък, Стара Загора, Велико Търново и Пловдив, а накрая ще обхване и цялата страна.

„Как проект, който е започнат и е одобрен от Управляващия орган на ОП „Транспорт”, може да бъде в резервен списък? Това не е проект от регионално, а от европейско значение. Без него Северна и Южна България са обречени да бъдат разделени. Северна България практически е отделена от транспортните мрежи на юга", коментира бившият министър на еврофондовете Томислав Дончев. „През следващите два месеца трябва да се свърши много работа. Ние настояваме и искаме гаранция, че управляващите ще направят това”, добави още той.

„Готови сме за по-радикални действия ако управляващите не ни чуят и не се отнесат с нужното внимание към нашето искане за реализация на проекта за тунел под връх Шипка. Започваме с добро и с национална подписка. Досега само в Габрово са събрани над 7500 подписа”. Това заяви днес Томислав Дончев, който заедно с останалите старозагорски и габровски депутати от ГЕРБ се събраха край габровското село Поповци, където минава трасето към бъдещия тунел. Там те настояха, че е време управляващите да си свършат работата и напомниха на министър Зинаида Златанова за задължението й да не бъде загубено европейското финаниране за изключително важния за двете области тунел.

Тагове:    подписка,    бранят,    тунела,    под,    шипка

Източник:

От: 22:00 ч. на 15.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 120

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival