Ще бъде реконструиран главен колектор VІІ, който събира отпадни води

Днес беше даден официален старт на изпълнение на “Отливен канал на Дъждопреливник VІІ – 3“, който е включен в Интегрирания воден проект за Стара Загора. Символичната първа копка направиха кмета на Стара Загора Живко Тодоров и представител на фирмата изпълнител инж. Латьо Латев.

Започва реконструирането на главен колектор VІІ, който събира основно отпадни води от новоизградени квартали в западната част на Стара Загора, включително висок процент от западната и южна част на Индустриална зона и централната градска част.

"Изпълнението на обекта е необходимо условие за оптимална работа на пречиствателната станция за отпадни води на Стара Загора", каза кметът Живко Тодоров. По думите му, реконструкцията на Дъждопреливника и отливния канал към него, включва удължаването му до точка на заустване в река Берекетска, така че нивото на високите води да не надвишава височината на преливния ръб на Дъждопреливника. Това ще облекчи работата на пречиствателната станция и ще снижи себестойността на пречистване на отпадъчната вода, поясни кметът.

Реконструкцията на Дъждопреливник VІІ –3 и отливния канал

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 00:30 ч. на 15.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 256

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival