Георги Валентинов има 10 победи от 13 срещи в кариерата си на ММА боец

Старозагорецът Георги Валентинов ще предастави града на първия у нас Международен фестивал по бойни и силови спортове. Турнирът ще бъде в София на 19 октомври, а състезателят от склуб "ММА 300, с треньор Красимир Джамбазов, ще се качи на ринга срещу венецуелеца Рони Александър, който е шампион по бокс и кикбокс.

Георги Валентинов се състезава от 5 години, като през това време е изиграл 13 срещи. В 10 от тях е записал победа. Старозагорецът има черен колан по таекуон-до. В момента е студент в Националната спортна академия. Под липите е учил в СОУ "Максим Горки".

Старозагорската ММА надежда се срещна с кмета на града Живко Тодоров. Градоначалникът пожела успех на спортиста. Живко Тодоров напомни, че спортът калява психиката, развива дисциплината и държи младото поколение далеч от съвременните изкушения.

20-годишният Валентинов пък сподели, че е подготвен за срещата с шампиона по бокс и кикбокс на Венецуела и се надява да се завърне в Стара Загора като победител.

Треньорът на ММА боеца Красимир Джамбазов подчерта, че при победа след този сериозен двубой, за старозагорецът ще се отворят вратите за участие в международните турнири.

От името на старозагорските народни представители от ГЕРБ Пламен Йорданов обяви, че предвиждат допълнителен стимул за победата на Валентинов, в знак на подкрепата си за състезателя.

Фестът "Be Strong" е първият по рода си на Балканския полуостров и с внушителен награден фонд от 50 000 щатски долара.

На снимката: Георги Валентинов, Живко Тодоров и Красимир Джамбазов

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 00:30 ч. на 15.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 107

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival