Целта е запазване на полските и българските традиции

Община Казанлък е домакин на първата работна среща по проект "Подобни и различни - обичаи и традиции за изграждане на регионална, национална и европейска идентичност", реализиран съвместно с община Кошянчин, Полша, ОУ "Св. Паисий Хилендарски" - Казанлък и СНЦ "С грижа за децата до седем" - Казанлък.

Представителите на полската община, начело с председателя на Общинския съвет Михаил Аниол, бяха посрещнати в Община Казанлък от заместник-кмета Петър Косев.

В духа на проекта, свързан с опознаване на сходните и различните обичаи в двете страни, каза, че 14 октомври е голям празник за християните в България, свързан с почитането на Св. Параскева или наричана още Св. Петка Българска, покровителка на децата, семейството и рода. Освен със запознаване с традициите в бита и културата на двата славянски народа, двете общини ще обменят опит и добри практики в местното самоуправление в сферата на образованието.

Проектът на Община Казанлък "Подобни и различни - обичаи и традиции за изграждане на регионална, национална и европейска идентичност" е свързан с Регионално партньорство по секторна програма "Коменски" на Програма "Учене през целия живот". Бюджетът му е в размер на 44 980,32 евро, от които 38 735,24 евро от Програмата "Учене през целия живот" и 6245,08 евро собствено участие. Международен партньор на Община Казанлък е Община Koшянчин, Полша, като в изпълнение на дейностите (от есента на 2013 г. до лятото на 2015 г.) активно ще се включат партньори и от България - ОУ "Св. Паисий Хилендарски" - Казанлък и СНЦ "С грижа за децата до седем", в което сдружение членуват 10 детски градини на територията на община Казанлък.

Регионалните партньорства дават възможност на

Тагове:    общини,    казанлък,    кошянчин,    общ,    проект

Източник:

От: 00:30 ч. на 15.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 122

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival