Старозагорецът Стилиян Петров извоюва високото отличие в категорията до 75 кг

Старозагорецът Стилиян Петров се завърна от Световното първенство по карате киокушин като шампион. Състезателят на Спортен клуб „Аскен“ завоюва титлата в тежък бенефисен мач.

Кметът Живко Тодоров се срещна със спортиста и му пожела успех и здраве, след което му връчи грамота и почетния знак на града.

„Искам да благодаря на моя учител и наставник през годините Сенсей Асен Асенов. От 1991 година започнах да се занимавам с карате киокушин и той ми беше като баща. Изгради ме не само като спортист, но и като човек!”, каза шампионът.

В Световното първенство, което се проведе преди седмица в София, взеха участие над 300 души, от 52 държави. Страната ни бе представена от 22 участници.

„Първата ми среща беше с представител на Иран. На полуфинал се изправих срещу японец. И двамата състезатели бяха добре подготвени, което ме изтощи и на финала, когато се изправих срещу руснака, бях почти половин човек. Той беше играл и по-леки срещи от моите. Тогава волята ми за победа надделя и успях да спечеля”, сподели спортистът.

„През годините Стилиян показа наистина силен характер през годините. Първото му състезание беше в Ямбол преди години, беше 9-10 клас. Още тогава показа, че е специален и има истински дух за победа”, разказа за началото на спортната кариера на Стилян и неговият учител Сенсей Асен Асенов.

След като извоюва шампионската титла и получи златото Стилиян спира със състезателната си кариера. Има желанието да продължи да се занимава с карате, но като треньор. Споделя, че причината да направи този избор, са множеството травми, които е натрупал през годините.

Източник:

От: 09:20 ч. на 11.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 103

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival