Ще бъдат наградени предложения, съчетаващи амбициозна визия и авангардни приложения

Община Стара Загора ще участва в конкурса за идеи на кметовете от европейски градове с над 100 000 жители, обявено от Фондацията на кмета на Ню Йорк Майкъл Блумбърг "Bloomberg Philanthropies".

Кметът Живко Тодоров проведе първата си работна среща по този повод с представители на различни неправителствени, работодателски и младежки организации. По негова инициатива е открит и форум за идеи, които могат да бъдат изпратени на електронен адрес szidea@starazagora.bg. Всички желаещи могат да предложат своите креативни идеи за Стара Загора. Предложенията ще се приемат до края на ноември 2013 година.

"Mayors Challenge 2013–2014" (Предизвикателство за кметове), е шанс да бъде спечелено финансиране за представяне на смели решения по наболелите проблеми на съвременните големи градове в Европа. Състезанието дава възможност за реализация на смели иновативни идеи, не само в помощ на самите градове, но и като окуражаващ фактор за останалите да търсят креативни решения и иновативни подходи.

Ще бъдат наградени предложения, съчетаващи амбициозна визия и авангардни приложения. Идеите, разработвани от общините, трябва да бъдат насочени към решаване на сериозен проблем, към подобряване на обслужването на гражданите, създаване на възможности за повишаване на ефективността на управление, по-добро взаимодействие с обществеността, както и иновации в здравеопазването, опазването на

Тагове:    форум,    идеи,    обяви,    община,    стара,    загора

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 15:50 ч. на 08.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 126

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival