С есенен концерт оперни артисти сгряха сърцата на меломаните

Приказна феерия от мелодии подариха на старозагорци оперни артисти от града. Фрагменти от комичните и иронични опери на Гаетано Доницети прозвучаха от сцената на Регионална библиотека „Захарий Княжески” с падането на първите есенни листа миналата седмица. Характерен за оперите на Доницети е стремежът към изобилие на красиви, изразителни и лесно запомнящи се мелодии, вокална виртуозност и театрална ефектност.

Арии от няколко от най-популярните му и обичани шедьоври „Вива ла Мама”, „Любовен еликсир” и „Дон Паскуале” сгряха сърцата на любителите на оперното изкуство под липите.

На сцената, предрешени в чудни костюми, излязоха Денис Иванов, Яница Нешева, Нели Нечева, Евгени Арабаджиев и други талантливи артисти, които пресъздадоха света на един от най-любимите композитори - Гаетано Доницети. На рояла майсторски акомпанираше през цялото време Полина Влахова.

Истински спектакъл спретнаха талантливите старозагорци, които развеселиха публиката си и не оставиха никой от присъстващите в залата равнодушен.

Пъстротата на емоциите от времената и случките, които Доницети описва в оперите си, пък чудно се съчетаха с ръчно сътворените костюми. Денис Иванов, освен че влезе успешно в ролята на Мама от операта „Вива ла Мама” и извиси глас, умело пресъздаде и епохата чрез измислените и ушити от него костюми.

Над един час прекрасни емоции подариха старозагорските артисти на гостите си като комплимент и напомняне за настъпването на новия творчески сезон под липите.

Тагове:    доницети,    звуча,    под,    липите

Източник:

От: 02:30 ч. на 01.10.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 121

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival