С масово колоездене и бягане подготвят събират средства за две каузи

За втора поредна година от Обществения дарителски фонд организират спортен благотворителен празник за старозагорци.

Съботният ден (28 септември) предлага две атрактивни и с добра кауза спортни инициативи, в които да се включат всички желаещи - масово бягане и масово колоездене.

Стартът на бягането ще бъде даден в 18.00 часа от площад „Ремиза”. Маршрутът е със съвсем символична дължина от 1332 метра. Цифрата пък не е случайна – тя изобразява възрастта на страната ни. Спортните старозагорци ще преминат по улиците „Радецки”, „Иван Вазов” „Димитър Подвързачов” и алеите на парк „Бедечка”.

Финалната линия на благотворителния крос ще е разположена в парк „Зеления клин”. Организаторите обещават много емоции и разбира се награди за победителите в различните категории.

Минималната такса за участниците и в двете каузи е 3 лева, а максимална няма. Събраните от кроса средства ще бъдат вложени в консервация на стария чинар и направата на кът за пикник около вековното дърво, както и поставянето на указателни табели.

С масово колоездене пък се цели набирането на средства за изграждане на велостоянки под липите. Желаещите да се включат може да заявят участието си в съботния ден от 16.00 до 18.00 часа при стартовата линия.

Младежите колоездачи ще потеглят в 18.20 часа, дамите и господата в 18.30 часа. Стартовата линия ще е обръщалото на улица „Хан Аспарух” (до местната пивоварна), а финалът парк „Зеления клин”.

Всички регистрирани участници в благотворителните спортни инициативи ще се приберат съв сувенир, освен със спомени и весели емоции. Старозагорците, които ще бягат или карат велосипед ще получат някоя от следните награди – четка за почистване на компютър, силиконова гривна, магнитче, ключодържател, а всички те ще имат възможност да станат част от томбола.

Спортният празник под липите ще продължи с Flashmob на ГПЧЕ „Ромен Ролан”. С танци пък ще нажежат обстановката и талантливите заралии от

Източник:

От: 04:30 ч. на 25.09.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 60

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival