Акцията „Аз съм жив! Не забивайте нищо по мен” на ентусиасти от фейсбук група продължава

След като премина успешно първият етап на акцията „Аз съм жив! Не забивайте нищо по мен”, която организираха съвестни граждани от „Група за истината за Стара Загора” в социалната мрежа, ентусиастите подготвят и втората част. Старозагорците ще се опитат да освободят стволовете на дърветата по централната пешеходна алея от забитите в тях кабърчета, пирони и други подобни.

Загрижените заралии закачиха миналата седмица транспаранти с логото на акцията си „Аз съм жив! Не забивайте нищо по мен” на 60 дървета, които разкрасяват булевард „Цар Симеон Велики”, а сега смятат да обходят същия район, за да премахнат остатъците от забучените обяви, анонси, реклами и некролози.

Стартът на втория етап от акцията е във вторник, а мястото, от което ще започне пощенето на дърветата от забити кабърчета е началото на пешеходната алея (кръстовището на бул. „Цар Симеон Велики” с бул. „Патриарх Евтимий”). Там в 18:30 часа ще се съберат радетелите за един по-приветлив град – без окичени с хартии дървета.

От „Групата за истината за Стара Загора” се надяват в акцията да се включат колкото се може повече хора. И напомнят, че всеки, който има желание може да се присъедини към тях, дори и да не е на уреченото място. От групата имат намерение да съберат свалените железарии и хартии и да ги занесат в Община Стара Загора, за да се види сериозността на проблема и от градоначалника.

Източник:

От: 19:20 ч. на 23.09.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 214

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival