Най-възрастният народен представител в новия парламент – актьорът Стефан Данаилов откри първото заседание на Народното събрание. Тържествената сесия на депутатите се провежда в присъствието на българския патриарх Неофит, президента Росен Плевнелиев и официални гости.

Новият парламент започва работа, натоварен с много очаквания и скрити проблеми. Четири са партиите, които намериха място в него – ГЕРБ, Коалиция за България, Атака и ДПС. Въпреки че има най-много депутати – 97, парламентарната група на ГЕРБ ще има ролята на опозиция, тъй като останалите три партии още в хода на предизборната кампания поставиха бившите управляващи в изолация.

„Много хора у нас очакват промяната, която им обещахме. Толкова много работа ни чака, че нямаме време за разтакаване и спорове.Грешките вече са направени и тяхното решаване не търпи отлагане”, с тези думи Стефан Данаилов призова колегите си да пристъпят към работата по същество. Туко що новите 240 избранници на народа положиха клетва да работят в името на страната и да защитават интересите на България.

В този момент тече изказването на президента Росен Плевнелиев.

Тагове:    парламентът,    започна,    работа

Близки по темата от друг източник

с близки дати

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 13:00 ч. на 21.05.2013 г.

В категория: Новини

Регион: Бургас

Прочитания: 614

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival