Готов съм, без да се бавя, още на 23-ти да започна преговори с партиите и да дам мандат за създаването на кабинет на първата по големина политическа сила в парламента. Това обяви в изказването си пред новия парламент президентът Росен Плевнелиев.

Държавният глава начерта основните и най-наболели проблеми, които Народното събрание трябда да реши. Проблемите в енергетиката, формирането на цените в този сектор, социалната сфера, развититето на бизнеса са само част от акцентите, които Плевнелиев постави пред депутатите.

Искам да честитя на ГЕРБ, че в най-новата история е първата политическа партия, която печели за втори пореден път парламентарни избори. С тези думи бившият премиер Бойко Борисов започна изказването си от трибуната на Народното събрание. Борисов призова за спиране на взаимното партийно омаскаряване и подчерта, че ГЕРБ няма да отговаря на подобен тон. „Нека с общи усилия, чест и достойноство да се откажем от нечестните похвати в политиката”, обяви още Борисов.

Той потвърди, че ще приеме мандата от Росен Плевнелиев и ще предложи вариант за правителство. Борисов обяви също така, че неговата партия няма да бъде опозиция в сянка.

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 13:00 ч. на 21.05.2013 г.

В категория: Новини

Регион: Бургас

Прочитания: 187

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival