Стартира проект за изграждане на Дневен център за възрастни с увреждания

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова проведе работна среща с представители на Посолството на САЩ в България и на Инженерното командване на военноморските сили на САЩ във връзка с проекта за изграждане на Дневен център за възрастни хора с увреждания. Инвеститор на проекта е Посолството на САЩ у нас. Проектът се финансира от Европейското командване на въоръжените сили на САЩ, предназначен е за хората с увреждания над 18-годишна възраст и се осъществява със съдействието на Община Казанлък. Неговата стойност е 130 хил. щатски долара. Включва реновиране на приземния етаж в сградата, където се помещава Дневният център за деца с увреждания; топлоизолация; подмяна на дограма; изработване на повдигащо устройство за лежащоболни; изграждане на ограда между Дневния център и детското заведение; детска площадка за децата с увреждания и отваряне на транспортен портал на центъра.

По последната част от проекта обаче – транспортния портал, предвиден от южната страна на сградата, много граждани от съседните жилищни блокове са изпратили жалба до Община Казанлък, тъй като с отварянето на вход там се затруднява ползването на техните гаражни клетки. Именно този въпрос основно дискутираха кметът на община Казанлък и представителите на Посолството на САЩ, на възложителя на проекта и изпълнителя на дейностите.

По изрично настояване на кмета Галина Стоянова се постигна компромисен вариант – Дневният център да използва транспортния портал на детското заведение, като за сметка на спестените средства от изграждането на нов транспортен вход да се ремонтира покривът и от западната страна на цялата сграда.

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 08:00 ч. на 09.04.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 132

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival