Стара Загора се включва в тазгодишното издание на Часът на Земята

Стара Загора се включва в тазгодишното издание на Часът на Земята - една от най-мащабните акции на Световен фонд за дивата природа – WWF. Със заповед на кмета Живко Тодоров ще бъде загасено фасадното осветление на сградата на общината и всички общински обекти на 23 март, събота, от 20,30 до 21,30 ч.

От Община Стара Загора призовават жителите на общината да подкрепят петото издание на „Часът на Земята“. Инициативата цели да покажем, че всеки е в състояние да промени света, в който живеем.

По време на Часът на Земята, хора от целия свят символично изгасят осветлението в домовете си, а знакови сгради притъмняват като по този начин се отправя призив за по-устойчиво бъдеще. За втора поредна година Часът на Земята ще работи с платформата „Аз правя, ти действаш“, базирана в YouTube. Платформата дава възможност на хората да споделят своите лични предизвикателства, задавайки въпроса „Какво би направил ти, за да спасиш планетата?“. Обещанията, които отправят хората са различни: да посадят дърво, да се откажат от употребата на пластмасови бутилки или да използват енергоспестяващи крушки.

Тагове:    гасим,    лампите,    час

Близки по темата от друг източник

с близки дати

Източник:

От: 19:00 ч. на 21.03.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 127

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival