Наградата получи кметът Живко Тодоров

Стара Загора получи приз за най-добър град за живеене. В станалата вече традиционна кампания на две национални медии Града на липите зае челната позиция, а наградата лично прие кметът Живко Тодоров. Официалната церемония беше в Националния археологическия музей в столицата.

За първи път Стара Загора беше обявен за най-добър град за живеене за 2011 година, когато събра над 135 000 гласа. Тогава областният град, който е известен с правите улици, красивите жени и ароматните липи, получи и приза „Бизнес град” за 2011 година.

Класацията „Кой е на-добрият град за живеене" се провежда за шеста поредна година. В проучването участие взеха 27-те областни града, които бяха оценявани по 29 критерия.

Тази година специални призове взеха и още пет града - София за града с устойчиво инфраструктурно развитие, Пловдив за „Арт град”, Ловеч за „Зелен град”, Кочериново за „Малък зелен град” и Трявна за „Красив град”. Силистра, Видин и Търговище са градовете, получили най-малко точки по 29-те критерии. Репортерите на двете медии събираха в продължение на месеци актуална информация за качеството на живот в 27-те града.

Тагове:    стара,    загора,    приз,    най,    добър,    град,    живеене

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 19:00 ч. на 21.03.2013 г.

В категория: Общество

Регион: Стара Загора

Прочитания: 171

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival