Състав: Всяка филмирана таблетка Левофлоксан 250 mg или 500 mg съдържа като активно вещество левофлоксацин хемихидрат еквивалентен на 250 mg или 500 mg левофлоксацин. Помощни вещества: Ядро: микрокристална целулоза, хидроксипропилцелулоза, кросповидон, магнезиев стеарат; Филмово покритие: хипромелоза, FD&C синьо #2 индиго кармин алуминиев цветен лак Е 132, FD&C жълто #6 sunset жълто алуминиев цветен лак Е110, железен оксид червен Е172, Макрогол 4000, Титаниев диоксид Е171. Допълнително Левофлоксан 500 mg съдържа железен оксид жълт. 

Показания: Етиологично лечение на леки до умерено тежки инфекции при възрастни, причинени от чувствителни към действието на левофлоксацин микроорганизми. Подходящи за лечение са следните инфекции: остър бактериален синуит (правилно диагностициран според международните и/или местните насоки за лечение на инфекциите на дихателните пътища и в случаите, когато прилагането на антибактериални средства от първи ред е неподходящо или когато тяхното приложение не е довело да излекуване на инфекцията); бактериално-обусловено обостряне на хроничен бронхит (правилно диагностициран според международните и/или местните насоки за лечение на инфекциите на дихателните пътища и в случаите, когато прилагането на антибактериални средства от първи ред е неподходящо или когато тяхното приложение не е довело да излекуване на инфекцията); пневмония, придобита в обществото (в случаите, когато прилагането на антибактериални средства от първи ред е неподходящо); Неусложнени инфекции на отделителната система; Усложнени инфекции на отделителната система (включително пиелонефрит); Хроничен бактериален простатит; Инфекции на кожата и меките тъкани. При предприемане на лечение с този продукт е необходимо да се вземат под внимание официалните насоки за правилното приложение на антибактериалните средства. 

Дозировка и начин на приложение: Левофлоксацин таблетки се прилага веднъж или два пъти дневно. Дозата се определя от вида и тежестта на инфекцията, както и от чувствителността на патогенните причинители към Левофлоксацин. Продължителността на терапията е различна в зависимост от вида и протичането на заболяването (Прочетете КХП!). Както при всяка провеждана антибиотична терапия, лечението трябва да продължи най-малко 48-72 часа след установяване на сигурни клинични данни за овладяване на бактериалната инфекция и нормализиране на телесната температура. Левофлоксацин таблетки трябва да се приемат цели и с достатъчно количество течност. Те могат да се разделят в мястото на делителната черта, за да се коригира дозата. Таблетките могат да се приемат по време на или между отделните хранения. Левофлоксацин таблетки трябва да се прилагат най-малко 2 часа преди прием на железни соли, антиациди и сукралфат, поради риск от намаляване на абсорбцията им. Пациенти с нарушена чернодробна функция: Предвид това, че левофлоксацин не се подлага на значим метаболизъм в черния дроб, а се елиминира основно през бъбреците, не е необходима корекция на дозата при тази група пациенти. Пациенти в напреднала възраст: Не се налага корекция на дозата, освен в случаите на съпътстващи нарушения на бъбречната функция. Пациенти с нарушена бъбречна функция: Необходима е корекция на дозата. Прочетете КХП! Деца: Левофлоксацин е противопоказан при деца и подрастващи (под 18 години). 

Противопоказания: Левофлоксацин не трябва да се прилага при: свръхчувствителност към левофлоксацин, други хинолони или някое от помощните вещества; епилепсия; анамнеза за сухожилни увреждания след прилагане на флуорохинолони; деца и подрастващи (до 18 години); бременност; кърмене. 

Специални предупреждения и предпазни мерки при употреба: При някои пациенти с пневмококова пневмония, особено при по-тежки случаи, е възможно продуктът да не окаже очаквания терапевтичен ефект. Вътреболничните инфекции, причинени от P. aeruginosa могат да наложат комбинирано лечение. Прочетете КХП! Взаимодействие с други лекарствени продукти и други форми на взаимодействие: Проучвания за взаимодействията са провеждани само при възрастни. Прочетете КХП! 

Бременност и кърмене: Продуктът е противопоказан по време на бременност и кърмене! 

Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини: Някои възможни нежелани реакции (замаяност/виене на свят, сънливост, зрителни нарушения) могат да нарушат способността за концентрация на вниманието и реакциите, което създава риск при шофиране и работа с машини. 

Опаковка: Прозрачни PVC/PE/PVDC/Алуминиеви блистери в картонена кутия. Левофлоксан 250 mg филмирани таблетки - опаковки от 1, 3, 5, 7 или 10 таблетки. Левофлоксан 500 mg филмирани таблетки - опаковки от 1, 5, 7 или 10 таблетки. Не всички видове опаковки могат да бъдат пуснати в продажба. 

Притежател на разрешението за употреба: Антибиотик-Разград АД

http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/lev1001329s.pdf

http://www.bda.bg/images/stories/documents/bdias/lev1001437s.pdf

Тагове:    levofloxan,    левофлоксан,    0lma1

Близки по темата

най-новите

Източник:

От: 23:00 ч. на 31.01.2013 г.

В категория: Здраве

Регион: Национален

Прочитания: 105

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival