silk way rally 2020

Международният оф-роуд маратон Silk Way Rally празнува своята десета годишнина в доста тежки времена. Надпреварата, която за юбилея си трябваше да премине през Русия, Казахстан и Китай, ще бъде с доста модифициран маршрут, предвид пандемичната ситуация с коронавируса.

Така, първоначално, организаторите на Silk Way Rally се отказаха от трасетата в Китай, където именно избихна епидемията с Covid-19, а сега, предвид усложнената ситуация, решиха да се лишат и от етапите в Казахстан. В новия екшън-план, маратонът ще се проведе изцяло на територията на Русия.

silk way rally 2020

Стартът на състезанието ще е на трети юли от Червения площад в Москва, а финалът ще е на 11 юли в Казан. Участниците ще се сблъскат с 8 специални етапа, които гарантират разнообразни трасета - степи, пясък, горски и черни пътища. Планът е маршрутът да е с дължина от около 4200 километра, 2700 от които - срещу хронометъра.

Silk Way Rally 2020 е кръг от Световния крос-кънтри шампионат за автомобили на FIA, както и за мотоциклети на FIM (от миналата година). Двете организации вече изразиха рабирателството и подкрепата си за модификацията на маршрута.

Директорът на надпреварата - легендата Владимир Чагин заяви: "Взехме мъдро и отговорно решение, трябва на 100% да гарантираме, че Silk Way Rally 2020 ще се проведе в добри условия. Вярвам, че участниците и членовете на медиите ще открият невероятни места в Русия. Обещаваме състезание на много високо ниво, комбинирано с едно запомнящо се пътешествие".

Разбира се, макар и да не бе изказано гласно, има вариант състезанието да бъде изцяло отменено, в зависимост от това, как се развива ситуацията с коронавируса, и дали епидемията ще засегне и Руската федерация. Към момента, в страната има потвърдени 63 случая на заразата, предимно в западната част, включително в Москва, Санкт Петербург и други големи градове.

The post Silk Way Rally 2020: само в Русия, заради коронавируса appeared first on Списание Off-road.BG | Offroad.bg |.

Тагове:    silk,    way,    rally,    само,    русия,    заради,    коронавируса

Източник:

От: 03:30 ч. на 27.05.2020 г.

В категория: Авто мото

Регион: Национален

Прочитания: 145

ВАЖНИ

ИЗБРАНИ

ИНТЕРЕСНИ

 

© copyright ® 2024 iztochnik.com, собственост на insert.bg. Изработка на сайт от Valival